Blog

De wereld verbeteren met verhalen

Zet een groepje storytellers bij elkaar en je krijgt verhalen. Dat gebeurde deze maand dan ook tijdens de eerste meet-up van Storytellingmatters nieuwe stijl. Storytellingmatters als een echte community van professionals die elkaar opzoeken, met elkaar en van elkaar willen leren en een gezamenlijk doel hebben: verhalen inzetten om de wereld te verbeteren.

Lees meer

Storytelling in 2016

Bijna eind januari, Blue Monday alweer achter de rug, het kan nog net: kijken naar de trends voor 2016. We leven in een tijd waarin alles er al is. Daarom gaat het dit jaar niet per definitie om wat nieuw is, maar om welke trends het meest relevant zullen zijn. Grip is de belangrijkste, zo is te lezen in de Trendrede. De wereld om ons heen verandert zo snel dat we de controle dreigen kwijt raken. Daarom willen we weer grip op het leven krijgen. Dat gaan we doen door stil te staan bij de kleine, persoonlijke en dagelijkse dingen.

Lees meer

Nieuw: workshop Storytelling voor ondernemers

Ben je ondernemer en het nieuwe jaar gestart met het goede voornemen om meer aandacht te schenken aan het promoten van je bedrijf?
Is dat iets waar je tegenaan hikt, want van de daken schreeuwen hoe goed je wel niet bent, past niet zo bij jou? Geef je dan op voor deze workshop.

Lees meer

De kracht van het herhaal-verhaal

Ieder jaar gaan we met onze oude vrienden een weekend kamperen. We kennen elkaar al sinds onze studententijd in Amsterdam. Daar is de basis gelegd. Toen zagen we elkaar soms bijna dagelijks en vooral ook nachtenlang. Relaties werden verbroken, nieuwe partners gevonden. Toen de kinderen kwamen gingen we jaarlijks een week naar de Waddeneilanden.

Lees meer

Spannend!

Daarnet heb ik iets spannends gedaan. Samen met Annemieke Mintjes van Mintjes & Co Communicatie heb ik een voorstel ingediend bij Stipe2018. Voor de niet-Friestaligen: Stipe betekent steun. Stipe 2018 is het punt waar iedereen die dat wil een plan kan indienen voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LWD2018) oftewel Leeuwarden Kulturele Haadstêd.

Lees meer