Ter overbrugging van de verhuizing naar een nieuwbouw-etage in de stad Groningen, woon ik sinds kort in een camper. Samen met man en kater op leeftijd. ‘Zal het ons bevallen om zo klein te wonen? Ook in de winter?’, vroeg ik me voor onze verhuizing eind augustus af. Die winter moet nog komen, maar ik moet zeggen: tot nu toe bevalt het goed. Een kleine update.

Kortgeleden hadden we een flinke lekkage bij het dakraam. Eerlijk is eerlijk: dat viel flink tegen. Terwijl het maar niet ophield met regenen, was ik met bakjes en doekjes in de weer. Gelukkig heeft handige man de lekkage definitief gerepareerd.

Wat valt mee?

  • De kleine ruimte. Tot mijn verbazing zitten we elkaar niet in de weg.
  • Weinig spullen. Tot nu toe mis ik helemaal niks.
  • De kat in combinatie met de camper. Eerlijk gezegd zag ik daar erg tegenop. Ga je in zo’n kleine ruimte wonen, neem je ook nog een oude kat mee. Behalve z’n gemiauw op rare tijden, gaat het prima met Garfield op de camping. Dat had ik niet verwacht.

Wat is écht fijn?

  • Het vrije gevoel. Als het even kan, ben ik buiten. Dat is geweldig. Ik profiteer van iedere opklaring. Als ik ’s ochtend naar het toiletgebouw loop, snuif ik de frisse lucht diep op. Een lekker begin van de dag.
  • De warme douche waardeer ik meer, net zoals de wasmachine en -droger.
  • De voortent, want dat betekent nét wat extra ruimte.
  • De kleine camping, met vriendelijke eigenaren en een relaxte sfeer.
  • De locatie tussen een stadje en het strand.

Kortom: tot nu toe past kleiner wonen goed in mijn doel om mijn manier van leven simpeler en duurzamer te maken. En: het tegelijk gewoon leuk te hebben.

Inspiratie nodig?

Voor inspiratie volg ik het online duurzaamheidsplatform hetkanWEL.nl, over groener, eerlijker en leuker leven. Die positieve inslag, kunnen we in deze tijd wel gebruiken. Ook inspiratie nodig? Kijk eens op hun website.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this