Tekst en meer

Met mij haal je meer dan alleen een tekstschrijver in huis. Ik heb een achtergrond in communicatie en journalistiek. Verder heb ik me verdiept in storytelling. Dus als het even kan gebruik ik narratieve elementen in mijn teksten.

Luisteren

Een tekst schrijven of een verhaal vertellen begint met goed luisteren. Ik ben iemand met inlevingsvermogen, die goed luistert, doorvraagt en de kern eruit haalt.

Communicatieadvies

Een tekst of een verhaal is op allerlei manieren en combinaties inzetbaar, bijvoorbeeld in de vorm van een toespraak of blog, korte film op de website, boek of tijdschriftartikel. Het kan lang, maar ook heel kort zijn. Ik adviseer over vorm en bijbehorende communicatiestrategie, want iedere organisatie en situatie is uniek.

Projecten en structureel

Je kunt mij voor specifieke projecten inhuren. Daarnaast kun je mij op structurele basis inschakelen om de communicatiekanalen van je bedrijf actueel en aansprekend te houden. In dat geval stel ik bijvoorbeeld een contentkalender op met de nieuwswaardige gebeurtenissen, op grond waarvan ik bijvoorbeeld de website regelmatig van aansprekend nieuws voorzie.

Samenwerking en projectcoördinatie

Organiseren, de voortgang en deadline bewaken. Ik doe het graag. Desgewenst neem ik daarom de projectcoördinatie voor mijn rekening.

Daarbij werk ik graag samen met:

  • grafisch ontwerpers
  • fotografen
  • filmmakers
  • webdesigners
  • collega-communicatieprofessionals

Door mijn ervaring met projectcoördinatie kan ik een mooi eindproduct afleveren.
Dit werkt kostenbesparend en neemt je werk uit handen.

Voor wie?

Ik werk voor maatschappelijke organisaties die daar zelf geen tijd voor hebben of de kennis onvoldoende in huis hebben.
Ieder bedrijf is van harte welkom. Ik hou van dynamische organisaties, die openstaan voor nieuwe dingen. Inhoudelijk heb ik vanuit mijn werkervaring en opdrachten voor bewonersorganisatie, gemeenten, provincie, zorg partijen en woningcorporaties extra veel affiniteit met wonen, zorg en leefomgeving.
Maar: ik heb een brede interesse en een ruime blik. Organisaties uit andere sectoren zijn zeker welkom.
Ik werk vanuit Groningen (stad), vaak voor opdrachtgevers in Noord-Nederland.

 

Geen gebakken lucht voor mij. Ik houd van echt en van inhoud.

En: er mag gelachen worden.

Voor het project Zorgtechnologie, waarvoor ik projectmanager was, heeft Nelleke heel goed leesbare teksten geschreven.

Haar kracht is dat zij snel informatie tot zich kan nemen, en technische of sterk inhoudelijke informatie kan vertalen naar een tekst die voor een brede groep goed leesbaar is. Ze bewaakte de voortgang en de deadlines strak én met de nodige humor. Daardoor was het prettig samenwerken.

Daisy Vliegenthart

Projectmanager, Coreon voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Nelleke speelt een belangrijke rol in de periodieke productie van ons bewonersblad Wooninfo. Ze schrijft niet alleen redactionele artikelen, maar neemt ook interviews af, redigeert stukken die anderen aanleveren, doet voorstellen voor de inhoud van het blad (komt met ideeën), maakt de productieplanning en coördineert de inzet van andere partijen. Dat doet ze uitstekend. Kortom, we vertrouwen op haar als het gaat om het kwalitatieve niveau van inhoud en proces.

Kortgeleden complimenteerde de Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega ons met de Wooninfo: informatief uitstekend, mooie afwisseling van onderwerpen, warm en medemenselijk. Zo willen we graag dat de lezer ons blad ervaart. Met de hulp van Nelleke lukt dat ook.

Sake Lageveen

Directeurbestuurder, Woningstichting Weststellingwerf

Nelleke heeft voor Wierden en Borgen verschillende teksten geschreven en herschreven.

We houden van eenvoudige B1-communicatie en dat ging haar goed af.

Het uitvogelen en ordenen van alle regelingen rond energiebesparing voor de website was een minutieuze klus. We zijn blij dat Nelleke dit met geduld en focus voor ons heeft opgepakt.

Anneke Wierenga

Communicatieadviseur, Woningstichting Wierden en Borgen

Eens kennismaken?

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this