Als ik met vakantie ben, struin ik graag de bezienswaardigheden van een stad af. Na afloop neem ik me iedere keer weer voor om dat voortaan ook dichtbij huis te doen, maar daar komt weinig van. Herkenbaar?

Zo woon ik al twaalf jaar in Sneek, maar had ik nog nooit een bezoek gebracht aan De Weduwe Joustra. Tot gisteren. Eindelijk ben ik het historische pand binnengelopen waar Beerenburg wordt gemaakt en verkocht. En dat al zes generaties lang. In 1864 begon de over-over-overgrootmoeder van huidige eigenaresse Heleen Sonnenberg er met het maken van Beerenburg. Dat doen ze nog steeds, met dezelfde kruiden en volgens het oorspronkelijke geheime recept.

Unieke karakter

Het verhaal van De Weduwe Joustra is niet alleen het verhaal van een bedrijf dat met innovatie en behoud van traditie mooie producten neerzet. Het is ook een familieverhaal, een persoonlijk verhaal dat het unieke karakter van het bedrijf toont.

Krachtig verhaal

Een familiebedrijf heeft een krachtig verhaal waar over het algemeen creativiteit, betrokkenheid, hard werken en zorg voor anderen vanaf straalt. Het zijn bedrijven met trouwe klanten en loyale medewerkers. Trots, emotie en vertrouwen spelen een grote rol. Een zakelijke beslissing is pas een besluit als de familie er achter staat. Dat maakt familiebedrijven zo bijzonder en daarmee hebben ze een voorsprong op gewone bedrijven.

Betrokkenheid en verbinding

Vanwege deze voorsprong, zijn familiebedrijven extra geschikt om verhalen in te zetten. Met verhalen vergroot je de betrokkenheid en verbinding die er al is. Dat is natuurlijk mooi voor de familie zelf, maar het is vooral goed voor de band met medewerkers en (potentiële) klanten. Het bevestigt medewerkers en klanten in hun keuze voor het bedrijf, maakt duidelijk waar het bedrijf voor staat en gaat, wekt vertrouwen en trekt nieuwe klanten aan.

Uw bedrijfsverhaal?

Heeft u een familiebedrijf en binnenkort een jubileum te vieren? Staat de verhuizing naar een nieuw pand op stapel? Is de opvolging door een ander familielid in aantocht? Allemaal goede gelegenheden om uw bedrijfsverhaal te vertellen. Ik denk graag met u mee!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this