Daarnet heb ik iets spannends gedaan. Samen met Annemieke Mintjes van Mintjes & Co Communicatie heb ik een voorstel ingediend bij Stipe2018. Voor de niet-Friestaligen: Stipe betekent steun. Stipe 2018 is het punt waar iedereen die dat wil een plan kan indienen voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LWD2018) oftewel Leeuwarden Kulturele Haadstêd.

Ons plan is om een digitale community, een verhalenweb LWD 2018, te bouwen als gezamenlijk vertrekpunt voor alle betrokken partijen, mensen en initiatieven.

Wat is een verhalenweb?

Een verhalenweb is een online platform, een centrale verzamelplek waar deelnemers hun verhaal kunnen achterlaten, kunnen reageren op verhalen van anderen, en die verhalen ook verder kunnen verspreiden via social media. De verhalen beperken zich niet alleen tot teksten (blogs, quotes, verslagen, vragen, opmerkingen), maar omvatten ook foto’s en filmpjes en eventueel audiofragmenten. Een verhalenweb is heel geschikt om de ‘onderstroom’ verhalen van emoties en belevingen te vangen. Juist die bieden de brandstof voor gezamenlijke zingeving en ambities. Een verhalenweb vergroot de onderlinge gemeenschappelijkheid en maakt de identiteit en ambities tastbaar. Naar buiten toe versterkt het de reputatie en het vertrouwen van samenwerkingspartners.

Verhalenweb LWD2018

Iepen Mienskip is het centrale thema van LWD2018. Bij een gebeurtenis waarbij zoveel mensen en partijen betrokken zijn, is het belangrijk om in de aanloop naar 2018 en tijdens het jaar zelf gezamenlijk richting te geven aan alle activiteiten die (gaan) plaatsvinden. Welk doel streef je met elkaar na? Wat heb je gemeenschappelijk? Wat is je gezamenlijke vertrekpunt? Die gemeenschappelijkheid wordt tastbaar als je weet waar je met elkaar vandaan komt, waar je staat en waar je gezamenlijk naar toe gaat. En die informatie laat zich het beste verzamelen door middel van verhalen. Vandaar ons plan voor een verhalenweb LWD 2018, als gezamenlijk vertrekpunt voor alle betrokken partijen, mensen en initiatieven.

Cement

Wij geloven erin: het verhalenweb LWD2018 als een open, voor iedereen toegankelijke, en verbindende digitale community die het cement vormt voor LWD2018. Hoe we dat willen uitwerken staat in ons voorstel. Nu eerst afwachten hoe de beoordelaars van ons plan erover denken…

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this