Online magazine LOK & co

Op eigen initiatief en beheer: uitgave van LOK & co. Het Friese (online) leefstijl magazine over Fries geluk. Inspiratie voor een mooi leven, dichtbij huis. LOK & co bestaat uit een stel enthousiaste bloggers die schrijven vanuit verschillende invalshoeken, achtergronden en locaties.

We houden van: niet te ingewikkeld, het buitenleven en lekker en gezond eten uit de buurt. We vinden duurzaamheid belangrijk en we volgen de trends. En we gaan er regelmatig op uit om te genieten van alles wat Friesland te bieden heeft.

Het idee
Het idee voor LOK & co is in 2018 ontstaan, toen Friesland tijdens een prachtige zomer in het teken stond van Culturele Hoofdstad. Wat een feest! Het heeft de rijkdom laten zien van de rust, ruimte, de Friese cultuur en eigenheid. LOK & co wil deze ‘vibe’ levend houden en met elkaar de kracht en het moois van het leven in Friesland laten zien.

Doelgroep

 • In de eerste plaats de inwoners van Friesland. Kracht van het Friese leven vooral aan ‘onszelf’ laten zien.
 • Vanzelfsprekend is LOK & co ook voor de Friezen om utens en toeristen. Kortom: voor iedereen die de provincie een warm hart toedraagt.

LOK staat niet voor niets voor lokaal en voor Fries geluk. & co, staat voor samenwerking, met elkaar.

Het motto is: Je vindt het in Friesland.

Pijlers

 • buiten natuur, biodiversiteit, buitenleven, bewegen;
 • aan tafel lekker eten, lokaal, gezond, duurzaam en seizoensgebonden;
 • volg de trends leven in Friesland, duurzaamheid, taal, simpeler leven;
 • met elkaar sociale en culturele samenhang, voor elkaar en met elkaar;
 • agenda lokale en regionale activiteiten;
 • lekker luisteren Friese muzieklijst en op termijn ook een podcast met interviews.

De kracht van & co
LOK & co doet het niet alleen, maar samen!

 • met de co’s: bloggers die maandelijks een blog schrijven;
 • samenwerkingspartners, waarvoor ik de branded content verzorg;
 • vrienden, de fans, die het initiatief steunen en die we vragen we om hun mening.

Vorm

Online
Online omdat dit duurzaam is en een grote mogelijkheid tot (lokale) verbinding geeft. Naast de blogs is er ruimte voor een agenda, fotografie, muziek, film en podcasts.

Leefstijl magazine
Het is een tijd van bewust in het leven staan. Van  duurzaamheid, gezondheid en behoefte aan zingeving. Door de mooie natuur en de sociale samenhang kunnen we een Friese leefstijl laten zien, die hier heel goed bij past. En waarmee we elkaar kunnen inspireren.

LOK & co wil zich ontwikkelen naar een community en spin-offs met fysieke ontmoetingen.

Bloggers
Circa tien bloggers schrijven maandelijks een stuk vanuit verschillende invalshoeken, achtergronden en locaties, verspreid over heel Friesland tot aan Schiermonnikoog aan toe. Dit betekent minimaal drie keer per week nieuwe content, die weer gedeeld wordt via de netwerken van de co’s en social media. Daarnaast schrijf ik zelf branded content. Zo ontstaat er een flink sneeuwbaleffect.

Tot zover het plan.

Het begin en helaas het einde
Begin 2019 begon ik met dit online magazine. Een vliegende start met volop enthousiaste reacties.

Ik vond moeiteloos bloggers die bereid waren gratis hun stukken te schrijven met als tegenprestatie een vermelding van hun activiteiten.

Helaas is het niet gelukt dit project rendabel te krijgen. Het meest lastige was het om branded content binnen te halen en betalende klanten voor de agenda te vinden, terwijl het aantal bezoekers van de website nog moest groeien. Een typisch voorbeeld van kip of het ei. Ik miste de financiële backup om er nog langer mee door te gaan. Dus met pijn in het hart en een ervaring rijker, ben ik er na een jaar mee gestopt. Ik heb erg veel plezier beleefd aan mijn nieuwe contacten en kennisgemaakt met aspecten van het Friese leven.

Bedankt! Alle bloggers: Bouwe de Boer, Linda Huisman, Eliza JanseJudith Otto, Klasiena Soepboer, Janna van der Meer, Herman en Jetze van Vliet, Martine Vellema, Wilma de Vries. En natuurlijk voor het ontwerpen en maken van het online magazine: Hieke Teijema.

Geleerde les
Het is zeker mogelijk om met elkaar via een online platform de kracht en het moois van iets laten zien, in dit geval het leven in Friesland. Er ook geld mee verdienen, is lastiger. Les voor de eventuele volgende keer: bij de start zorgen voor een financiële buffer en ook veel energie steken in het commerciële deel. Of, misschien nog beter; zorgen voor een partner die daar goed in is.

Het magazine is offline en dus niet meer te bekijken.

 

 

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this