Als hobby-fotograaf bekijk ik graag foto’s van anderen, professionele fotografen. Niet om de technische aspecten te bestuderen, maar om het verhaal dat wordt verteld. Het liefst ga ik naar tentoonstellingen met persoonlijke portretten die worden ingezet om het verhaal kracht bij te zetten.

Kortgeleden werd ik op mijn wenken bediend toen ik op een zondag de foto’s van Conny Kitschmann bekeek in de Sint-Joriskerk van Britswerd. Zij maakte portretten van bejaarde mannen uit haar woonplaats Lemmer. Mannen van de stille generatie, die na de Tweede Wereldoorlog zonder protest hard werkten aan de wederopbouw. Na de dood van hun vrouwen gingen de mannen door met hun sociale activiteiten en namen die van hun vrouwen er nog bij. Zij staan middenin de samenleving, maar toch voelen zij zich ook eenzaam. Indrukwekkend hoe zij met vier foto’s die sfeer weet te treffen.

Laatste kans

De foto’s van Conny Kitschmann maken deel uit van de kerkenroute van de fotomanifestatie Noorderlicht en voert langs acht oude kerkjes op het Friese platteland. Wie de foto’s nog wil zien, moet opschieten. Alleen komend weekend zijn ze nog te bekijken, beide dagen, van 13.00 – 17.00 uur. De kerk in Boer is op 26 oktober gesloten.

Ook voor u

Voor mijn eigen bedrijf vind ik het mooi om met verschillende fotografen te werken, omdat iedere opdracht weer anders is. Na het zien van de foto’s van Conny Kitschmann heb ik haar gevraagd of zij met mij wil samenwerken. Mijn gedachte was dat iemand die die zulke foto’s maakt, de identiteit van een bedrijf ook goed weet te vatten met foto’s van medewerkers of klanten. Zij bleek ook bedrijfsreportages te maken, aangepast aan de sfeer en gewenste uitstraling van het bedrijf. Gelukkig reageerde zij enthousiast op mijn voorstel. Dus: wilt u een aansprekend verhaal voor uw organisatie met tekst van mij en foto’s van haar, neem dan contact op.

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this