Aanpak

Storytelling

Mijn ervaring is dat bedrijven over het algemeen heel feitelijk communiceren. Dat is jammer, want feiten blijven nu eenmaal minder hangen dan persoonlijke verhalen. Daarom geloof ik in de kracht van storytelling met echte verhalen, van de mensen uit de organisatie. Daarmee geef je context aan datgene wat je wilt over brengen aan klanten en medewerkers. Verhalen vanuit de praktijk weerspiegelen de expertise en laten zien waar een bedrijf voor staat en voor gaat. Een persoonlijk verhaal dat klopt, past in deze tijd vol verandering waarin authenticiteit en de menselijke maat steeds belangrijker is.

Tekst

Een verhaal vertellen begint met goed luisteren. Daarom start ik met een kennismakingsgesprek. Ik ben iemand met inlevingsvermogen, die goed luistert, doorvraagt en de kern eruit haalt. Omdat ik communicatieadviseur ben met een journalistieke achtergrond, heeft u verschillende vliegen in één klap.

Ik spoor de verhalen op bij de mensen van de organisatie. Daarbij hanteer ik een journalistieke aanpak door directie, medewerkers of klanten te interviewen en het vervolgens op te schrijven. Zo geef ik met een persoonlijk verhaal uit de praktijk, context aan de feiten.
Een andere mogelijkheid is dat ik medewerkers begeleid in het zelf ontsluiten en schrijven van de verhalen en dat ik de eindredactie verzorg. Tenslotte kunnen we ervoor kiezen om het verhaal volledig in co-creatie boven water te halen. Spannend, maar heel erg leuk!

Communicatieadvies

Een verhaal is op allerlei manieren en combinaties inzetbaar, bijvoorbeeld in de vorm van een toespraak of blog, korte film op de website, boek of tijdschriftartikel. Het kan lang, maar ook heel kort zijn. Ik adviseer over vorm en bijbehorende communicatiestrategie, want iedere organisatie en situatie is uniek.

Geen gebakken lucht voor mij. Ik houd van echt en van inhoud.

En: er mag gelachen worden.

Voor het project Zorgtechnologie, waarvoor ik projectmanager was, heeft Nelleke heel goed leesbare teksten geschreven.

Haar kracht is dat zij snel informatie tot zich kan nemen, en technische of sterk inhoudelijke informatie kan vertalen naar een tekst die voor een brede groep goed leesbaar is. Ze bewaakte de voortgang en de deadlines strak én met de nodige humor. Daardoor was het prettig samenwerken.

Daisy Vliegenthart

Projectmanager, Coreon voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Nelleke heeft teksten voor mijn bedrijf geschreven. Het zat wel in mijn hoofd, maar het kwam er niet uit. Ze wist snel tot de essentie te komen en heeft wie ik ben en wat ik doe in rake bewoordingen in een verhaal gezet. Ze heeft een frisse kijk en originele oplossingen.

Marjan Siegersma

Ambulant begeleider

Voor mijn bedrijf Onderwijs doe je samen, heeft Nelleke de lesbrieven over de grondwet en Napoleon geredigeerd. Ze is daarbij gelukkig verder gegaan dan alleen de spellings- en of stijlfouten uit de tekst te vissen.

Nelleke heeft actief meegedacht. Stelde vragen wanneer de tekst onduidelijk of mogelijk onjuist was. De teksten zijn daardoor op een professioneel niveau gekomen en ze ‘bekken’ ook nog eens lekker. Dank je wel!

Arjen Tabak

Ontwikkelaar, Onderwijs doe je samen

Ook een opdracht voor Aansprekend verhaal?

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this